Μαλακό τυρί που έχει ξεχωριστή θέση στη λίστα με τα παραδοσιακά τυριά. Η γεύση της είναι ιδιαίτερη, υπόγλυκη και ελαφρώς υφάλμυρη με πλούσιο άρωμα αγν..
Σκληρό, αλμυρό και υποκίτρινο τυρί που χαρακτηρίζεται από τις διακριτές τρύπες που έχει στη μάζα του. Καταναλώνεται τηγανητό σε ελαιόλαδο για να γίνει..
Παράγεται με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο από το 1932 με φρέσκο ντόπιο γάλα από αιγοπρόβατα ελευθέρας βοσκής και συνταγή που κρατάει τρεις γενιές. Ωριμά..