Παράγεται με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο από το 1932 με φρέσκο ντόπιο γάλα από αιγοπρόβατα ελευθέρας βοσκής και συνταγή που κρατάει τρεις γενιές. Ωριμάζει σε διάστημα τεσσάρων μηνών, μέσα σε παραδοσιακά ξύλινα βαρέλια ή ειδικά μεταλλικά δοχεία και χειροποίητη πυτιά. Είναι μαλακό τυρί που κόβεται εύκολα σε φέτες και τρώγεται αυτούσιο συνοδεύοντας το φαγητό ή φρούτα. Μαγειρεύεται σε πίτες ή τρώγεται μαζί με κρέας και κοτόπουλο, ενώ γίνεται και σαγανάκι.
Η συσκευασία περιέχει άλμη. Από τη στιγμή που θα ανοιχτεί η συσκευασία, διατηρείται στο ψυγείο έως και ένα μήνα.