Παράγεται με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο από το 1932 με φρέσκο ντόπιο γάλα από αιγοπρόβατα ελευθέρας βοσκής και συνταγή που κρατάει τρεις γενιές. Ωριμάζει σε διάστημα τεσσάρων μηνών, μέσα σε παραδοσιακά ξύλινα βαρέλια ή ειδικά μεταλλικά δοχεία και χειροποίητη πυτιά. Είναι μαλακό τυρί που κόβεται εύκο..
Παράγεται με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο από το 1932 με φρέσκο ντόπιο γάλα από αιγοπρόβατα ελευθέρας βοσκής και συνταγή που κρατάει τρεις γενιές. Ωριμάζει σε διάστημα τεσσάρων μηνών, μέσα σε παραδοσιακά ξύλινα βαρέλια ή ειδικά μεταλλικά δοχεία και χειροποίητη πυτιά. Είναι μαλακό τυρί που κόβεται εύκο..
Παράγεται με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο από το 1932 με φρέσκο ντόπιο γάλα από αιγοπρόβατα ελευθέρας βοσκής και συνταγή που κρατάει τρεις γενιές. Ωριμάζει σε διάστημα τεσσάρων μηνών, μέσα σε παραδοσιακά ξύλινα βαρέλια ή ειδικά μεταλλικά δοχεία και χειροποίητη πυτιά. Είναι μαλακό τυρί που κόβεται εύκο..
Παράγεται με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο από το 1932 με φρέσκο ντόπιο γάλα από αιγοπρόβατα ελευθέρας βοσκής και συνταγή που κρατάει τρεις γενιές. Ωριμάζει σε διάστημα τεσσάρων μηνών, μέσα σε παραδοσιακά ξύλινα βαρέλια ή ειδικά μεταλλικά δοχεία και χειροποίητη πυτιά. Είναι μαλακό τυρί που κόβεται εύκο..
Παρασκευάζεται από επιλεγμένο γίδινο γάλα ζώων, που βόσκουν ελεύθερα στα βοσκοτόπια χωρίς πρόσθετα, βελτιωτικά ή άλλα βοηθήματα. Φυσικό τυρί που έχει όλα τα προτερήματα του γίδινου γάλακτος, την αρωματική γεύση της ορεινής πανίδας και χλωρίδας αλλά και την μοναδική επίγευση ενός αγνού τυριού. ..
Σκληρό, αλμυρό και υποκίτρινο τυρί που χαρακτηρίζεται από τις διακριτές τρύπες που έχει στη μάζα του. Καταναλώνεται τηγανητό σε ελαιόλαδο για να γίνει σαγανάκι ή προστίθεται σε φαγητά όπως τα ζυμαρικά, το κρέας ή τα μαγειρευτά λαχανικά...
Μαλακό τυρί που έχει ξεχωριστή θέση στη λίστα με τα παραδοσιακά τυριά. Η γεύση της είναι ιδιαίτερη, υπόγλυκη και ελαφρώς υφάλμυρη με πλούσιο άρωμα αγνούγάλακτος. Χρησιμοποιείται για ζυμαρικά...